Monday, June 15, 2009

Siseveteluba oodates

Erinevalt fregatt Shtandarti meeskonnast, kelle päev algab olenemata sellest, kuna magama mindi alati kell 8 rivistuse, lipuheiskamis tseremoonia ning tegusa sebimisega, olid "Jõmmu" madrused ühel päeval ametis hoopis omapäraste tegemisega. Allpool toodud filmilõik kirjeldab pisikese erimeelsuse lahendamist madruste Heikki ja Ahto vahel ühe mugava koikoha asjus.
Taamal on Peterburgi meremuuseum, kus on muuseas ka 1936 aasta allveelaev Lembitu nimesilt ning ballasttankide suruõhukraanid koos eestikeelsete kirjadega. Borbad po estonskomu vaatavad pealt kamp Cosmotüdrukuid, kellele ajakiri oli mingisuguse väljasõidu organiseerinud.



Endiselt ootame pikisilmi teateid Moskvast, et saaksime jätkata oma teekonda mööda Neevat. Novgorodi linna esindaja ja vanalaevaparaadi korraldaja hr. Orlov hoiab meid kaks korda päevas kursis, kuidas tal päälinna tsinovnikutega suhtlemine läheb. Praegu on meie paberid transpordi ministeeriumist läinud edasi kuhugi müstilisse praviidelstvosse, kus neid menetletakse. Menetlemine on lodjameeskonna arust üldse vene ametkondade lemmiktegevus. Homme asume aktiivselt vastumenetlust korraldama.

Seniks aga hoiduge menetlemast!

4 comments:

  1. Miks ma ei imesta seda vene asjaajamist. Loodame, et saate ikka minema.

    ReplyDelete
  2. Praviteljstvo ikka, ehk siis Vene valitsus. Loodetavalt siiski hr Putini mõni asetäitjaist leiab aega sellele sisevetesse sisenemise loale allakirjutada ja piirivalvuritele ka kohale toimetada.
    Pidage vastu ja kaege siis endist impeeriumi südant seniks.
    Ilmar

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete