Tuesday, June 30, 2009

Vene sisevetel seilamise loast

Suur osa lodja Novgorodisreisile kulutatud tööst ja vaevast läks Vene riigi sisevetel seilamise loa saamiseks. Ja luba õnnestus meil lõpuks ka saada! Tõsi küll, olime siis juba Novgorodist tagasiteel. Piiterist Novgorodi sõitis lodi puksiiri sabas kui korrapäraselt ladustatud ehitusmaterjal:)
Kuuldavasti läbis meie taotlus ühtekokku 15 ministeeriumi ja loal pidi olema Putini enda allkiri. Oma ihusilmaga ei ole me seda paberit küll veel näinud, niiet kindlalt ei julge väita.
Lodi Jõmmu ja samuti Hansapäevi külastanud Narva Noorte Meremeeste klubi alused on tõenäoliselt esimesed Eesti laevad, mis pärast N Liidu lagunemist ametlikult Eesti lipu all Vene sisevetel seilanud. Või on kellegil teisi andmeid?
Lodja Novgorodi saabumise eest pidas kõige suuremat võitlust vanalaevade paraadi peakorraldaja hr Orlov, kes pärast ürituse lõppu suurest pingelangusest haigemajja sattus. Au ja kiitus! Samuti tänud kõikidele muudele asjatundjatele, kes ürituse õnnestumisse oma panuse andsid! Kui see luba lõpuks meieni jõuab, paneme selle kuldsesse raami ja korraldame Lodjakojas suure väljanäituse.

No comments:

Post a Comment