Wednesday, July 1, 2009

Skääride vahel Kotkast Helsinkisse

Eile, juuni viimase päeva pärastlõunal andsime Kotkas Merekeskus Vellamo kai küljest otsad ja võtsime kursi Helsingile. Tuul vaikis maha ja õhtu oli ilus. Käänutasime kaljusaarte vahel. Kuna plaan oli sõita öö läbi, jagati vahikorrad. Vahis on korraga kaks inimest - üks, kes oskab laeva juhtida ja teine seltsiks ja vahepeal ka tüüri hoidmas. Sedakorda olid vahid kolmetunnised, kuigi kapten Ain pidas targemaks enamuse ajast ärkvel olla. Aga vähemalt Kotkast pardale tulnud Tuuli ja Marje said öist vahikorda proovida.
Kuna õhtu oli ilus, võeti vööris üles laulujoru. Ja Peterburis Minnalt üle karanud Mihkel, kes väitis, et ta oskab ainult matuselaule, kuna ta isa oli surnumatja, andis meie laulukooris lõpuks vaat et Ilmari mõõdu välja.
Hommikul saabusime Helsingisse kus oleme nüüd mõned tunnid Suomenlinnas ringi vaadanud. Ühtlasi õnnestus siin tühjendada ka lodja solgipaak, mida Soomes mere tervishoiu huvides tasuta teha saab. Edasi viib tee meid Tallinnale lähimasse punkti Porkkalasse ja sealt varavalges juba edasi Tallinna poole.

No comments:

Post a Comment